Udarbejdet af:

Gode tegn

Hos syge børn er vurderingen af deres almene tilstand af stor betydning. Et barn der leger, ser TV eller hører radio, er kun sjældent alvorligt sygt.

Kan barnet afledes ved at læse højt for det eller lege med det, er det også et godt tegn. Man siger, at barnets almene tilstand er god, når det, som overfor beskrevet, kan lege, drikke og afledes, også selv om barnet ikke er så kvikt, som når det er helt raskt.

Når et barn er ved at blive sygt, bliver det ofte mat, pylret, uroligt eller grædende. Små børn kan undertiden klage over ondt i maven eller kaste op, også selvom det ikke drejer sig om en sygdom i maven. Større børn klager ofte over hovedpine og vil ikke spise eller lege.

Feber er tegn på, at barnet har en infektion. Temperaturen siger ikke noget om, hvor sygt barnet er, men er en nødvendig og nyttig oplysning.

Mange børn vil ikke spise, når de er syge. Det gør ikke så meget, så længe barnet bare får væske. Har barnet feber, er det særligt vigtigt, at de får væske. Det er et godt tegn, hvis barnet har flere vandladninger om dagen, det betyder nemlig, at barnet får nok at drikke.

Læs videre om Medicin